Jump to content

Recommended Posts

Hello. I'm Richard and I have an Impreza Series Mcrae. I need help. 4 years ago the O ring beneath the oil reservoir was changed and the power steering stopped working. I changed the pump and all was well. Recently the same happened again and the power steering has failed again. It works a little, but nobody can work out what is wrong. Has anybody else had this problem?

Link to comment

Welcome to the forum.

Was the replacement pump new or 2nd hand??  did it include the tank and was the o-ring renewed again??

 

The location of that O-ring would suggest the tank is  loosing fluid or when the pump is running it draws in air. A similar problem occurs on later models where the tank is remote and a hose fitting is attached to the top of the pump.

94-96 pump

Screenshot 2022-05-31 160143.png

 

02-07 pump

Screenshot 2022-05-31 160457.png

This thread may be of interest

https://www.ultimatesubaru.org/forum/topic/167679-1996-impreza-lx-22-power-steering-leak-issue/

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...